Smalle kindervoeten

smalle-of-brede-voeten

Regelmatig komen wij in de winkel smalle kindervoetjes tegen. Dat heeft gevolgen voor de schoenkeuze. Niet alle schoenen zitten goed bij smalle voetjes. Wij adviseren vele kwalitatieve merken, waaronder speciaal voor brede voeten en dus ook voor smalle voeten.

Enkele merken lenen zich goed voor de smalle pasvorm. Wanneer wij de voeten opmeten, kijken wij ook naar de vorm. Zodra wij zien dat het om smalle voeten gaat, weten wij de juiste merken voor te leggen. 

Natuurlijk kun je ook letten op het soort schoen. Schoenen met veters kun je mooi aantrekken zodat ze aansluiten op de voeten. Toch mag er daarbij wel goed opgelet worden, dat ze niet te ver moeten worden aangetrokken, dan is de schoen simpelweg echt te breed.

Wat we ook weleens doen is een extra zooltje in de schoen. Hierdoor wordt de binnenkant wat krapper en die opvulling is net perfect voor de smalle voet. Hetzelfde geldt voor klittenband-sluitingen. Deze kunt u ook wat strakker aantrekken. Ook hier geldt dat het niet té ver aangetrokken moet worden, dus tot op zekere hoogte.

Zomerschoenen bevatten vaak riempjes met gespen, bijvoorbeeld bij ballerina’s en bij sandalen. Deze gespen zijn weer ideaal op op de strakste stand te dragen bij smalle voeten.

En als het met het juiste merk voor smalle voeten, een zooltje of de verstelbare sluiting niet lukt, dan hebben wij altijd nog onze eigen schoenmakerij. Michiel kan bijvoorbeeld gespen verzetten, gaatjes erbij doen en nog veel meer andere oplossingen aandragen. Deze zomer maakt hij de kinderslippers en sandalen gratis op maat. Wist u trouwens al dat wij de grootste selectie ooit hebben deze zomer in sandalen? Kortom, laat uw kinderen de mooiste uitzoeken en passen ze niet meteen, dan maken we ze passend. 

smalle-voeten